RSSCategory: Fesyen

9 Tudung Bawal Popular Jadi Pilihan Di Hari Raya

9 Tudung Bawal Popular Jadi Pilihan Di Hari Raya

Share Tweet Share Share Email Bila tiba Hari Raya je, paling pening kepala adalah kaum wanita. Yelah nak pilih baju lepas tu nak kena padan dengan tudung. Bagi mereka yang berhijab, pemilihan tudung sangat penting. Tapi kebanyakan wanita lebih gemar menggayakan tudung bawal. Ianya mudah dipakai, tak perlu digosok, […]

June 23, 2017 | By | Reply More
5 Jenama Baju Raya Paling Mahal, Harga Lebih RM4,000

5 Jenama Baju Raya Paling Mahal, Harga Lebih RM4,000

Share Tweet Share Share Email Tinggal seminggu saja lagi umat Islam bakal menyambul Aidilfitri. Mesti ramai yang tengah sibuk buat persiapan raya lebih-lebih lagi nak sediakan baju raya. Nak tanya ni, berapa harga baju raya korang? Mesti ramai yang sangka kalau harga baju tu RM200 dah cakap mahal gila. […]

June 20, 2017 | By | Reply More
Baju Raya Ketat Sendat Jenama Adik Beradik Ini Dikecam

Baju Raya Ketat Sendat Jenama Adik Beradik Ini Dikecam

Share Tweet Share Share Email Pejam celik tinggal seminggu saja lagi umat Islam bakal menyambut bulan Syawal. Mesti ramai yang tengah sibuk buat persiapan raya. Bercakap tentang baju raya, baru-baru ini baju kurung jenama adik beradik ini di kecam netizen. Dah kenapa sampai kena selar?? Memang ketat sangat baju […]

June 19, 2017 | By | Reply More
Wanita Korea Pakai Samping Sebagai Skirt Jadi Perhatian

Wanita Korea Pakai Samping Sebagai Skirt Jadi Perhatian

Share Tweet Share Share Email Bila nak dekat Raya ni, mesti ramai yang sibuk nak cari baju Raya. Baju kurung, baju Melayu, jubah la dan macam-macam lagi. Baru-baru ini ada perkara menarik menjadi bualan ramai di media sosial apabila seorang wanita Korea mengenakan sampin sebagai skirt. Cantik pulak tu […]

June 16, 2017 | By | Reply More
15 Jenama Tudung Paling Laris & Popular di Malaysia

15 Jenama Tudung Paling Laris & Popular di Malaysia

Share Tweet Share Share Email Kalau ikutkan sekarang ni dah ada macam-macam jenama tudung di pasaran. Jenis tudung pula tak boleh nak cakap, sebab sampai esok pun belum tentu habis. Boleh dikatakan sekarang ni trend hijab semakin mendapat perhatian. Ada macam-macam fesyen tudung boleh digayakan. Kami senaraikan 15 jenama […]

June 16, 2017 | By | Reply More
10 Gaya Hijab Selebriti Popular Menjadi Pilihan

10 Gaya Hijab Selebriti Popular Menjadi Pilihan

Sempena bulan Ramadhan ini, ramai selebriti tampil lebih manis dan sopan. Apa yang pasti, gaya hijab yang dipakai sentiasa menjadi tumpuan ramai. Kalau korang nak idea nak gaya hijab macam-mana sempena Ramadhan dan Hari Raya bakal tiba nanti, jom lihat 10 gaya selebriti ini. 1. Sherry Ibrahim 2. Dato’ Siti Nurhaliza […]

June 8, 2017 | By | Reply More
Seluar Pendek Jarang Jadi Trend Lelaki Masa Kini

Seluar Pendek Jarang Jadi Trend Lelaki Masa Kini

Dunia fesyen hari ini boleh dikatakan semakin maju. Tapi semakin maju fesyen, semakin pelik rekaan fesyen dan kadangkala tidak masuk akal. Baru-baru ini, sebuah jenama pakaian popular Hologram City memperkenalkan rekaan selua pendek renda jarang untuk digayakan pada musim panas. Bagi kita mungkin rekaan ni nampak jelik dan mengarut, tetapi bagi […]

June 7, 2017 | By | Reply More
Anak Bazli UNIC Meninggal Dunia Awal Pagi Tadi

Anak Bazli UNIC Meninggal Dunia Awal Pagi Tadi

Sebelum ini media pernah melaporkan anak kepada ahli kumpulan nasyid popular, Bazli UNIC menderita kanser Limfoma. Hari ini berita sedih disampaikan oleh Bazli menerusi laman Instagramnya, anak sulungnya itu, Muhammad Syahid, 3, meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur awal pagi tadi. Rata-rata peminat meluahkan salam takziah dan bersedih diatas kehilangan anak […]

June 7, 2017 | By | Reply More
Koleksi Owl by Nora Danish Tampil Lebih Cantik Pagi Raya

Koleksi Owl by Nora Danish Tampil Lebih Cantik Pagi Raya

Pejam celik dah masuk minggu kedua kita berpuasa. Nak tanya, baju Raya dah beli ke belum?? Kalau belum korang boleh tengok koleksi Raya dari Nora Danish. Koleksi Owl by Nora Danish kali ini tampil lebih anggun. Memang sesuai sangat kalau nak bergaya sakan di Hari Raya. Advertisement Pasti wanita akan tertarik dengan koleksi raya Owl […]

June 7, 2017 | By | Reply More
Emma Maembong Lukis Sendiri Corak Tudung Koleksinya

Emma Maembong Lukis Sendiri Corak Tudung Koleksinya

Ramai yang tak tahu, pelakon cantik Emma Maembong sebenarnya sangat berbakat dalam melukis. Sebelum bergelar pelakon, masanya banyak dihabiskan dengan melukis. Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi. Bakatnya dalam melukis datang dari ayahnya, Ismail Maembong, pelukis profesional terkenal negara. Advertisement “Semasa kecil dan remaja dulu, Emma selalu dampingi ayah. Kami bersama-sama mencurah idea […]

June 2, 2017 | By | Reply More