RSSCategory: Kecantikan

6 Cara Mudah & Pantas Untuk Kulit Cantik Di Hari Raya

6 Cara Mudah & Pantas Untuk Kulit Cantik Di Hari Raya

Share Tweet Share Share Email Tinggal beberapa hari je lagi umat islam akan menyambut Aidilfitri. Segala persiapan sudah dibuat, mesti ramai tak sabar dah nak pakai baju baru. Bergaya sakan la katakan! Tapi, sebelum tu cuba lihat wajah dicermin. Baju dah cantik, takkan la nak biarkan kulit kusam anda […]

June 20, 2017 | By | Reply More
Tips Mudah Kalau Nak Kulit Cantik Seperti Mira Filzah

Tips Mudah Kalau Nak Kulit Cantik Seperti Mira Filzah

Share Tweet Share Share Email Pejam celik kurang seminggu lagi umat Islam bakal menyambut Aidilfitri. Sekejap je sebulan berpuasa. Mesti ramai wanita di luar sana nak kulit kekal cantik di Hari Raya nanti. Malunya kalau kulit berjerawat dan banyak cela. Jangan risau! Pelakon cantik, Mira Filzah kongsikan tiga tips […]

June 15, 2017 | By | Reply More
Elak 4 Perkara Ketika Berbuka Untuk Kekal Langsing

Elak 4 Perkara Ketika Berbuka Untuk Kekal Langsing

Share Tweet Share Share Email Masa bulan puasa ni ramai yang susah sangat nak kawal nafsu makan. Kalau boleh semua benda nak sumbat dalam mulut. Kalau ikutkan masa puasa boleh turunkan berat badan, tapi badan anda makin berisi dek kerana terlalu mengikut nafsu ketika berbuka puasa. Macam-mana nak kekal […]

June 12, 2017 | By | Reply More
3 Rahsia Wanita Asia Sentiasa Awet Muda & Cantik

3 Rahsia Wanita Asia Sentiasa Awet Muda & Cantik

Apabila melihat selebriti Hollywood, kebanyakan mereka memiliki wajah yang tidak sesuai dengan usia. Walaupun mempunyai rupa paras yang cantik, warna mata indah dan postur tubuh tinggi, mereka lebih terdedah dengan masalah kulit. Antaranya bintik hitam dan kedutan. Apa yang membezakan kulit wanita barat dan kulit wanita Asia? Apa yang menjadikan kulit […]

June 6, 2017 | By | Reply More
5 Cara Mudah Turunkan Berat Badan Di Bulan Ramadan

5 Cara Mudah Turunkan Berat Badan Di Bulan Ramadan

Bulan Ramadhan sering dijadikan alasan untuk menikmati makanan kesukaan anda kerana penat seharian berpuasa. Kalau boleh semua benda nak makan. Namun, jika anda berterusan begini, anda akan mengalami kenaikan berat badan. Mesti pelik. Sepatutnya masa puasa berat badan kita akan turun. Jadi, jika anda ingin menurunkan berat badan sepanjang bulan Ramadhan ini dan bergaya sakan […]

June 5, 2017 | By | Reply More
Wajah Jadi Lucu, Maskar Dari Korea Jadi Viral

Wajah Jadi Lucu, Maskar Dari Korea Jadi Viral

Sekarang ni ada bermacam jenis masker di pasaran. Boleh dikatakan wanita dan masker memang tidak dapat dipisahkan. Selalunya produk kecantikan dari Korea menjadi pilihan dan kegemaran wanita. Korea antara negara yang maju dalam bidang kecantikan. Baru-baru ini, masker “Buble Mask” dari Korea ini menjadi trending di media sosial. Fungsinya sama seperti […]

May 31, 2017 | By | Reply More
KAJIAN: Puasa Jadikan Kulit Lebih Cantik, Awet Muda

KAJIAN: Puasa Jadikan Kulit Lebih Cantik, Awet Muda

Tiada wanita yang tidak mahu kelihatan muda dan tampak cantik walaupun tanpa mekap yang tebal. Nak cantik kena ada duit yang banyak dan perlu habis beribu ringgit. Tapi, sebenarnya ada cara mudah untuk nampak cantik tanpa perlukan duit. 1. Puasa berfungsi sebagai detok untuk mengeluarkan kotoran, toksin/racun dari dalam tubuh. 2. […]

May 30, 2017 | By | Reply More
KAJIAN: Tabiat Suka ‘Selfie’ Buatkan Kulit Cepat Tua!

KAJIAN: Tabiat Suka ‘Selfie’ Buatkan Kulit Cepat Tua!

Hah….mesti ramai yang tertanya-tanya, apa kaitan tabiat ‘berselfie’ sehingga menyebabkan kulit jadi bermasalah dan nampak lebih tua dari usia? Baru-baru ini, seorang blogger dari United Kindom, Mehreen Baig, kongsikan kisahnya yang gilakan ‘selfie’ dan mengalami masalah kulit. Tabiat selfie punca masalah kulit berjerawat & bermasalah Menurut majalah Women Health, penulis tersebut mempunyai tabiat ‘selfie’ sebanyak […]

May 25, 2017 | By | Reply More
Rawatan Kiub Ais Rahsia Kulit Cantik Wanita Iceland

Rawatan Kiub Ais Rahsia Kulit Cantik Wanita Iceland

Wanita Iceland tersenarai antara yang paling cantik didunia. Bukan saja cantik, kebanyakan gadis-gadis disana memiliki kulit bersih dan awet muda. Apa rahsia mereka? Sebenarnya wanita Iceland mengamalkan bunga dan herba dalam kiub ais sebagai rawatan kecantikan. Rawatan ais mampu mengetatkan liang pori, mengurangkan keradangan dan mencerahkan kulit. Ini antara kebaikan rawatan […]

May 25, 2017 | By | Reply More
KAJIAN: Hubungan Seks Buat Wanita Makin Cantik

KAJIAN: Hubungan Seks Buat Wanita Makin Cantik

Setiap wanita ingin tampil cantik dan menarik. Tapi kalau nak cantik perlu berbelanja besar. Sebenarnya ada cara mudah dan murah jika nak nampak makin cantik. Dengan melakukan hubungan seks sahaja. (Khas untuk wanita berkahwin sahaja). Doktor pakar sendiri mengesahkan bahawa terdapat banyak manfaat yang diperoleh melalui hubungan seks. “Seks satu jalan mudah untuk wanita kekal […]

May 24, 2017 | By | Reply More